C.V. Valentijn M. de Wolf

Diploma 's UM, DM, Masterclasses

Eigenaar DWMp Schoorl, 'experienced'

Openingspagina
Vioollessen/ Altvioollessen Valentijn M. de Wolf
C.V. Valentijn M. de Wolf
C.V. Valentijn M. de Wolf

Curriculum Vitae Valentijn M. de Wolf

C.V. van mij, Valentijn M. de Wolf, ziet er als volgt uit: Ik studeerde Viool/ Altviool aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Behaalde daar mijn diploma Docerend Musicus. Vervolgde m'n opleiding in Amsterdam (Sweelinck Conservatorium) bij Ervin Schiffer (toentertijd eveneens docent in Tilburg en Brussel). Haalde er mijn Uitvoerend Musicus-diploma. Ik nam deel aan tal van Masterclasses bij o.a: Henrick Szering; in 2009 bij Fischer een masterclass vioolpedagogie (leerling van Dorothy Delay, 'Julliard School' te New York) ; 1988 & 1986 bij Ervin Schiffer in o.a. Morges (Zwitserland); in 1985 bij internationaal beroemde docenten die bij de 'IJsbreker' te A'dam excelleerden (Werd genoemd `The viola in my life', met als organisator Henk Guittard; altviolist van het Schönbergkwartet) en in 1984 bij Hartmut Höll in R'dam masterclass interpretatie (pianist, liedbegeleider).

Ik speelde in verschillende orkesten; bij het Gelders, Fries en Radiosymfonie Orkest. Door desastreuze veranderingen in het culturele landschap (zo'n 6 orkesten werden opgeheven!) moest 'k mijn bakens verzetten.

Richtte mijn eigen bedrijf op: De Wolf Music productions: 'Level on stage'. Vestigde me als Viooldocent en Altviooldocent (ik heb de bevoegdheid voor beide instrumenten) en had sindsdien vele leerlingen onder mijn hoede. Gaf les op de Europese School in Bergen, de muziekschool Stedebroec in West Friesland, ect..

Begon weer te 'performen', speelde kamermuziek in verschillende bezettingen; was altviolist in meerdere klarinet-piano-altviool-trio's, violist in viool-pianoduo's met verschillende partners en eveneens eerste violist van het Noord Hollands Strijkkwartet. Geef Soloconcerten. Ik bespeel een fijne Noord-Duitse viool, met een helder geluid, uit de 19e eeuw en een Altviool (Otto Stam), die in geluidsvolume klinkt als een kanon (!), van 1966.